Slaaptips: deze 6 trucjes helpen zeker weten om snel in slaap te vallen

  • Geplaatst op
  • Door Textielwereld.nl

Slaaptips: deze 6 trucjes helpen zeker weten om snel in slaap te vallen

 

Slaaptips om te slapen als een roos? Dat wil toch iedereen! Want tegenwoordig hebben we steeds meer moeite om in slaap te vallen door het licht van smartphones, angst of stress. Maar slapen is zo belangrijk voor je! Na een slechte nachtrust is je concentratievermogen verlaagt en chronisch slecht slapen kan zelfs zorgen voor onder andere hartziekten en diabetes. Gelukkig is er veel onderzoek gedaan naar slaap en zijn er genoeg tips om snel in slaap te vallen. We hebben de zes beste tips geselecteerd en die lees je hier!

 

 

1.    Val binnen één minuut in slaap

Hoe dan!? Andrew Weill is een Amerikaanse arts en bedacht de 4-7-8 breathing trick. Dit houdt in dat je 4 seconden inademt door je neus, deze adem hou je 7 seconden vast en dan adem je 8 seconden lang uit door je mond. Door deze techniek vertraagt je hartslag en gaat je lichaam in slaapmodus. Welterusten!

2.    Ze had alleen maar s… okken aan

Warmte helpt bij een goede nachtrust. Een tweede slaaptip van ons is dus om je sokken aan te houden als je gaat slapen! Het blijkt dat we in onze handen en voeten de meeste warmte verliezen. Door sokken te dragen, houd je de warmte als het ware dus gevangen en val je sneller in slaap.

3.    Ont-stressen

Lig je steeds te piekeren over van alles waardoor je maar niet in slaap valt? Dan is deze tip dé tip voor jou. Leg pen en papier naast je bed en alles waar je aan denkt schrijf je op. Doe dit niet in je notities op je mobiel want het felle licht van je telefoon is niet goed.

4.    Schapen tellen maar dan anders

Het trucje om schapen te tellen als je niet in slaap kunt vallen, ken je vast wel. Maar daar is dus nog een variant van: je telt namelijk geen schapen, maar ademhalingen. Eén keer in- en uitademen is 1 en zo ga je verder. Door de focus op je ademhaling te leggen, val je binnen no-time in slaap!

5.    Slaap als een burrito

Zoals we al eerder noemden warmte helpt om in slaap te vallen. Met onze heerlijke plaids en spreien kun je jezelf helemaal opvouwen als een burrito als je gaat slapen. Dit zorgt ervoor dat je heerlijk warm wordt en deze warmte ook vasthoudt. Heerlijk toch!?

6.    Goed beddengoed

Last but not least! Goed beddengoed blijft een basis voor een goede nachtrust en dus een van de beste slaaptips. Een koud dekbed of een dekbedovertrek wat niet lekker aanvoelt, gaat niet helpen om snel in slaap te vallen. Zorg dus altijd voor een goede moltonhoeslakendekbed, dekbedovertrek en kussens!

Slaaplekker!