Hoeslaken kopen: op deze 6 dingen moet je letten

  • Geplaatst op
  • Door Textielwereld.nl
Hoeslaken kopen: op deze 6 dingen moet je letten

Hoeslaken kopen? Hier moet je letten voordat je een hoeslaken koopt. Let onder andere op het materiaal, type, kleur én de wasvoorschriften! Lees verder.

Een goede nachtrust begint natuurlijk met een goed bed. Maar wat veel mensen vergeten is dat een fijn hoeslaken óók bijdraagt aan het slaapcomfort. Voordat je een hoeslaken koopt, is het daarom belangrijk om op een aantal aspecten te letten. Benieuwd welke? Wij hebben zes dingen die je moet weten over hoeslakens voor je op een rij gezet.

Een hoeslaken zorgt voor een mooie uitstraling en houdt je matras ook nog eens lekker schoon en fris.

1. Kies het juiste type hoeslaken

Een van de belangrijkste eisen van een hoeslaken is dat het goed past rond het matras. Door de vele varianten in matrassen, bedden en boxsprings en de verschillende afmetingen en hoogtes kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je graag bij het kiezen van het juiste hoeslaken. Hieronder vind je welk type hoeslaken past bij jouw matras:

- Standaard hoeslaken: een standaard hoeslaken is geschikt voor een normaal matras van 12 tot 30 centimeter.

- Topper hoeslaken: een topper hoeslaken is geschikt voor het toppermatras of het topdekmatras. De hoeslakens zijn geschikt voor een topdekmatras van 4 tot zo’n 14 centimeter.

- Splittopper hoeslaken: een splittopper hoeslaken is speciaal ontworpen voor verstelbare matrassen. Door de inkeping blijft het hoeslaken goed om de matrassen zitten. De splittoppers zijn geschikt voor matrassen van 4 tot 10 centimeter.

- Boxspring hoeslaken: bij een boxspring hoeslaken gaat het niet alleen om de breedte en de lengte, maar ook om de hoogte. De boxspring hoeslakens zijn geschikt voor matrassen met een hoogte tot 40 centimeter.

- Matrasbeschermer: een matrasbeschermer zorgt voor het behoud van het matras. Een matrasbeschermer beschermt het matras tegen bijvoorbeeld zweet en andere lichaamsstoffen. Hierdoor gaat het matras veel langer mee en blijft het hygiënischer.

 

2. Bepaal het materiaal: van molton tot badstof hoeslaken

Het kiezen van een hoeslaken is zeer persoonlijk. Waar sommige materialen voor de een fijn aanvoelen, vinden anderen deze materialen juist helemaal niet prettig. Gelukkig kun je kiezen uit ontzettend veel verschillende materialen, zoals:

- Katoenen hoeslaken: een van de meest gebruikte materialen voor hoeslakens is katoen. Katoen ademt en is zacht en daarom voelt het prettig aan. Transpireer je ‘s nachts veel? Dan is een hoeslaken van katoen de beste keus voor jou, het hoeslaken neemt namelijk het vocht op.

- Flanellen hoeslaken: een flanellen hoeslaken is ideaal voor alle koukleumen onder ons. De flanellen hoeslakens bevatten een soort donsachtig laagje, waardoor het hoeslaken heerlijk zacht aanvoelt. Ook biedt het meer warmte en houdt het de warmte langer vast.

- Badstof hoeslaken: ook een hoeslaken van badstof zorgt voor veel warmte. Een badstof hoeslaken is met name ideaal voor kinderen, omdat de stof veel vocht opneemt.

- Jersey hoeslaken: eigenlijk is jersey geen type materiaal. Het geeft alleen de manier aan waarop iets gebreid is. Een jersey hoeslaken is gebreid katoen. Het resultaat? Een rekbaar en elastisch hoeslaken, die goed om je matras past.

- Velours hoeslaken: een velours hoeslaken bestaat uit 80% katoen en 20% polyamide. Hierdoor is het hoeslaken goed rekbaar en past het goed om het matras. Het materiaal is ventilerend en duurzaam. Tot slot is het materiaal zo zacht als fluweel.

We liggen per nacht zo’n 6 tot 8 uur op een hoeslaken. Belangrijk is dus dat je een laken aanschaft dat perfect past bij jouw wensen!

3. Een grijs, wit of zwart hoeslaken?

Kleur geeft vaak de doorslag als je een hoeslaken koopt. Nu kan het kiezen van een mooie kleur een lastige opgave zijn. Want er zijn hoeslakens in onwijs veel verschillende kleuren. Toch vormt een wit hoeslaken vaak de basis in iedere slaapkamer.

Maar heb je er al eens aan gedacht om jouw hoeslaken bijvoorbeeld af te stemmen op het dekbedovertrek? Kies bijvoorbeeld een zwart, beige, blauw of groen hoeslaken. Opvallende kleuren complimenteren jouw beddengoed en slaapkamer interieur.

Cinderella hoeslakens

4. Van Cinderella hoeslaken tot aan Beddinghouse: bepaal jouw merk

Bij Textielwereld vind je een uitgebreid assortiment aan hoeslakens van verschillende merken. Denk daarbij aan merken als Cinderella, Beddinghouse, Romanette, Daydream of Hecket Lane. Zeker weten dat jij een hoeslaken vindt die bij jouw wensen past!

5. Tips voor het wassen van een hoeslaken

Je hebt jouw nieuwe fijne hoeslakens in huis. Natuurlijk wil je ze zo lang mogelijk mooi houden. Dit doe je met de volgende tips.

- Controleer de wasvoorschriften: het materiaal van ieder hoeslaken is anders. Daar horen dus ook verschillende wasvoorschriften bij. Lees voordat je het nieuwe beddengoed gaat wassen de voorschriften dus goed.

- Sorteer de was op kleur: zorg er zeker bij een eerste wasbeurt voor dat je de lakens op kleur sorteert. Zo voorkom je dat een mooi wit hoeslaken vaal wordt.

- Gebruik niet te veel wasmiddel: teveel wasmiddel kan namelijk vlekken veroorzaken. 

6. Goedkope hoeslakens kopen

Op Textielwereld kies je uit een breed assortiment van hoeslakens. Met regelmaat kun je profiteren van mooie aanbiedingen, zo kun je onder andere goedkope hoeslakens kopen. Neem een kijkje in onze online outlet, daar vind je alle mooie kwaliteitsproducten tegen een scherpe prijs.

Met deze tips koop je zeker weten een heerlijk mooi hoeslaken voor jouw bed! Wil je online hoeslakens bestellen? Bekijk dan ons ruime assortiment hoeslakens en kies jouw favoriet! Natuurlijk ben je bij ons ook aan het juiste adres voor een dekbedovertrek, diverse soorten slaaptextiel, badtextiel en keukentextiel.