Met een flanellen dekbedovertrek heb jij nooit meer koude nachten!

Met een flanellen dekbedovertrek heb jij nooit meer koude nachten!

De ‘R’ zit in de maand. Tijd om ook de slaapkamer weer helemaal winterproof te maken. Wat dacht je van een flanellen dekbedovertrek van Textielwereld. Hiermee kom je zonder zorgen en rillingen de winter door, want deze dekbedovertrekken laten jou niet in de kou liggen!

Wat is flanel?

Heb je ooit wel eens een flanellen pyjama gedragen? Dan ken je het heerlijk comfort en de warmte van flanel al. Ook flanellen dekbedovertrekken houden de kou gemakkelijk buiten je bed. Flanel past zich namelijk eenvoudig aan je lichaamstemperatuur aan en houdt de warmte vast.

Maar wat is flanel precies? Flanel is gemaakt van katoen. Je zou denken: dan koop ik toch gewoon een katoenen dekbedovertrek? Toch is een flanellen dekbedovertrek weldegelijk anders. Doorgaans is een dekbedovertrek gemaakt voor elk seizoen. Flanel is een textielsoort die juist in de winter heel populair is. Flanel wordt namelijk met een machine opgeruwd wat ervoor zorgt dat het zachter, comfortabeler en warmer is. En vooral dat laatste is precies wat jij nu nodig hebt!

De flanellen dekbedovertrekken van Textielwereld

Zoals je van Textielwereld gewend bent, hebben we een ruim assortiment aan dekbedovertrekken. Ook de variatie aan flanellen dekbedovertrekken is reuze. Hoe leuk en toepasselijk is een dekbedovertrek met pinguïns, rendieren of warme wintertinten?

Ook voor de kleinste slapers zijn er verschillende dekbedovertrekken met prints van bijvoorbeeld Disney Cars of Disney prinsessen.

Toch liever een frisse zomerse look in de slaapkamer? Natuurlijk zijn er ook flanellen dekbedovertrekken met de meest fleurige kleuren en printjes.

Al deze dekbedovertrekken hebben één doel: jou warm houden tijdens de koudste nachten!

Wastips van Textielwereld

Je denkt misschien dat een flanellen dekbedovertrek sneller vies wordt, omdat het warmte zo goed vasthoudt. Niets is echter minder waar. Flanel is namelijk voor 100% van katoen gemaakt wat goed ademt en vocht afdrijft. Een flanellen overtrek mag dan ook gewoon in de wasmachine op maximaal 60⁰ worden gewassen. Het mag zelfs in de droger!

Wil je een kreukloos resultaat? Dan kun je een flanellen dekbedovertrek het best iets kouder wassen en hangend laten drogen. Dat is ook nog eens goed voor het milieu én de portemonnee!

Fan van flanel?

Ben jij fan van flanel en wil je nu jouw eigen flanellen overtrek? Check dan ons complete assortiment aan flanellen dekbedovertrekken. Want of je nou een koukleum bent of er gewoon graag warmpjes bij ligt: een flanellen dekbedovertrek van Textielwereld is een aanwinst voor iedere slaapkamer!