Slaaptextiel benodigdheden: 7 essentials voor in de slaapkamer

  • Geplaatst op
  • Door Textielwereld.nl
Slaaptextiel benodigdheden: 7 essentials voor in de slaapkamer

Op zoek naar slaaptextiel benodigdheden? Wij hebben de 7 essentials zoals een dekbed, kussensloop, kussens, plaids en dekens voor je op een rij gezet in dit blog. Lees verder.

Als het gaat om slaaptextiel dan zijn er verschillende producten die je nodig hebt voor jouw slaapkamer. Belangrijk is dat je slaaptextiel kiest dat goed past bij jouw wensen en behoeften. Het bedlinnen moet bijvoorbeeld comfortabel zijn en prettig aanvoelen. Daarnaast wil je natuurlijk dat het ook mooi oogt bij het slaapkamer interieur. Benieuwd welke 7 essentials belangrijk zijn voor in de slaapkamer? Lees dan dit blog.

1. Keuze van het dekbed

Jouw zoektocht naar comfortabel slaaptextiel begint natuurlijk met het kiezen van het juiste dekbed. Want zeg nou zelf een comfortabel dekbed is onmisbaar in de slaapkamer. Maar hoe kies je een dekbed?

Er zijn verschillende soorten dekbedden waaruit je kunt kiezen. Zo is een 4 seizoenen dekbed een dekbed dat je het hele jaar door kunt gebruiken. Deze dekbedden bestaan uit twee lagen die afhankelijk van het seizoen samen of apart gebruikt worden.

Maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen uit een zomer dekbed of een enkel dekbed. Daarnaast kun je kiezen uit een eenpersoons dekbed van 140 x 200/220 cm, een tweepersoons dekbed van 200 x 200/220 cm of een lits-jumeaux van 240 of 260 cm breed. Belangrijk is dat je goed let op de lengte van het dekbed: deze moet gelijk zijn aan je bed.

Wist je dat onze dekbedden gemaakt zijn van hoogwaardig katoen?

2. Lakens: de perfecte bescherming

Een laken is beddengoed dat wordt gebruikt als er bijvoorbeeld onder een deken wordt geslapen. Lakens worden meestal gemaakt van katoen, flanel of percal katoen. Lakens zijn ontzettend veelzijdig. Zo kan een laken worden gebruikt als onderlaken, als hoeslaken of als bescherming van een deken tegen stof en vuil.

Lakens kun je in verschillende kleuren kopen zoals taupe, wit, paars, zwart, blauw of paars. Tot slot is het belangrijk bij het kiezen van een laken dat de maat goed is. Er zijn diverse afmetingen beschikbaar.

3. Het kiezen van een geschikt kussen

Een goed kussen is ontzettend belangrijk. Een slecht of oud kussen kan namelijk hoofd- en nekklachten, pijnlijke schouders en armen en diverse allergieën veroorzaken. Het is belangrijk dat de ruimte tussen het hoofd en de schouders goed gevuld is door het kussen. Het kussen moet ervoor zorgen dat het hoofd en ruggengraat in 1 lijn liggen als je slaapt.

Als het gaat om het kiezen van een kussen zijn er 3 mogelijkheden:

- Zacht kussen: een zacht kussen is vaak plat, omdat er minder vulling in zit. Dit type kussen is geschikt als je veel op je buik of rug slaapt.
- Medium kussen: dit is een gemiddeld formaat en is voor veel mensen geschikt. Dit type kussen is geschikt voor mensen die op hun zij slapen met een gemiddeld postuur.
- Stevig kussen: een stevig kussen is voorzien van veel volume. Het is geschikt voor zijslapers met een groter postuur.

Verder zijn kussens veelal gemaakt van dons, katoen, wol of een ander materiaal. Bepaal het type kussen volledig op basis van jouw eigen voorkeur.

4. Kussenslopen: bescherming voor je kussen

Om het kussen te beschermen is een kussensloop van belang. Kussenslopen zijn er in verschillende materialen, afmetingen, kleuren en dessins. Vaak pas je de kussensloop en het beddengoed af op het slaapkamer interieur.

Kies bijvoorbeeld voor een kussensloop in een effen kleur of juist in een vrolijk motief. Kies bijvoorbeeld een kussensloop van molton, katoen of flanel. Van een Cinderella kussensloop tot aan een Day Dream kussensloop: de mogelijkheden en kussensloop kleuren als wit, taupe of blauw zijn eindeloos.

5. Bedspreien: de finishing touch voor jouw slaapkamer

Een bedsprei geeft de finishing touch aan jouw slaapkamer. Een sprei gebruiken we puur ter decoratie. Daarnaast zorgt een sprei toch extra warmte en een knusse sfeer in het interieur. Verwissel jouw sprei bijvoorbeeld per seizoen, of breng een nieuwe sfeer in de slaapkamer aan met een frisse nieuwe kleur of leuk trendy motief.

Spreien dienen ook als bescherming van jouw beddengoed tegen bijvoorbeeld stof. Bij Textielwereld vind je diverse spreien in verschillende kleuren en stoffen.

6. Warme plaids

Een plaid is een perfecte accessoire voor in de slaap- of woonkamer. Ze maken het interieur een stuk gezelliger en warmer. Een plaid is ideaal voor bijvoorbeeld een frisse zomeravond op het terras of in de winter lekker warm binnen op de bank. Een deken of plaid komt in feite elk seizoen goed van pas.

Bij Textielwereld vind je een breed assortiment aan verschillende soorten plaids. Kies uit diverse afmetingen, kleuren en materialen.

7. Deken

Dekens zijn ideaal voor als je liever geen dekbed kiest. Een deken is echt bedoeld om onder te slapen en om je warm te houden. Een deken kun je ook gebruiken als extra laag bovenop het beddengoed. Zeker weten dat je het ‘s nachts niet koud krijgt.

Bekijk het ruime bedtextiel assortiment van Textielwereld en kies uit de vele prachtige producten. Ook voor bijvoorbeeld dekbedovertrekken en hoeslakens ben je bij ons aan het juiste adres!