Make-over voor het nieuwe jaar: de slaapkamertrends voor 2018

  • Geplaatst op
  • Door Textielwereld.nl
Make-over voor het nieuwe jaar: de slaapkamertrends voor 2018

Een nieuw jaar betekent volop nieuwe inspiratie en trends op het gebied van interieur. En dus ook in de slaapkamer! Kan jouw slaap kamer wel een make-over gebruiken? We zetten de slaapkamertrends voor 2018 op een rij.

Klassiek en sophisticated of terug naar de natuur

Op het gebied van woontrends kun je vaak vele kanten op. Er is namelijk nooit maar één woontrend. Het zijn er altijd meerdere, die je met elkaar kunt combineren of die juist elkaars contrasttrend zijn. 

Na de minimalistische zwart/wit stijl uit Scandinavië, zagen we het afgelopen jaar een meer klassieke stijl opduiken. Deze elegante stijl deed denken aan de roaring twenties. Met velvet, goud en donkere, warme kleuren. Denk aan donkerrood, groen, blauw en okergeel. Het dekbedovertrek Monte Carlo van Papillon past hier bijvoorbeeld goed bij.

Dit luxe interieur, dat veel warmte en sfeer uitstraalt, blijft ook in 2018. De ‘tegenhanger’ is de trend waarin de natuur centraal staat. Hout, marmer, riet en organische vormen en materialen blijven voorlopig. Binnen deze trend past de Ibiza bedroom goed. Zet planten in manden van zeegras en haal houten en rotan accessoires de slaapkamer in. Combineer dit met hetHappiness White dekbedovertrek van Cinderella voor dat echte Ibiza feeling!

Overall gaan we van minimalistisch naar eclectische interieurs. Combineren van stijlen, kleuren en materialen mag. Bijvoorbeeld hedendaags en vintage. Als het maar warmte en gezelligheid uitstraalt. We gaan veel colorblocking zien, overgewaaid uit de mode. Qua materialen komt er veel zwart staal, messing, goud, hout, rotan en natuursteen zoals marmer voorbij.

Trends op het gebied van kleur

Jaarlijks maken verschillende merken op het gebied van kleur hun nieuwste trendkleuren bekend. Voor Flexa is de trendkleur van 2018 bijvoorbeeld Heart Wood, een roze tint.

Pantone gaat juist voor Ultra Violet. Opvallend aan de kleuren die (verf)merken als Sigma, Histor en Flexa kozen, is dat het koele kleuren zijn. Het zijn paars, grijs, blauw en roze tinten. Maar wél met een warme ondertoon erin.

Daarnaast zien we nog veel donkere natuurtinten. Donkergroen en blauw blijven populair. Net als de poeder- en zandkleuren. In opkomst dit jaar zijn donkerrood en oranje, aubergine paars en zacht roze. Ook bruin wordt een belangrijke kleur. In combinatie met okergeel en oranje helemaal retro!

Invloeden van andere trends

We zien trouwens dat interieurtrends vaak voort komen uit andere trends en ontwikkelingen in de samenleving. Momenteel zijn bijvoorbeeld de Scandinavische termen Hygge en Lagom erg populair. Of de beweging van de tiny houses: knusheid op en top. Dit zie je weer terug in de populariteit van hout en zachte materialen in het interieur.

Wil je ook zo’n gezellige Scandinavische slaapkamer creëren? Bekijk dan deze flanellen dekbedden van Romanette en Beddinghouse.

Dekbedden met prints

De kleuren, materialen en stoffen hebben we gehad. Dan zijn er nog de prints! In 2018 is er een tweedeling tussen geometrische vormen en de organische, botanische vormen.

We hebben diverse dekbedovertrekken van bijvoorbeeld Beddinghouse met geometrische vormen in de trendkleuren van nu. Zoals Menora Yellow of Acies Agave van Damai.

De botanische vormen zien we terug in een meer exotische stijl met ananassen en flamingo’s, franjes en veel kleur. Naast de geometrische vormen blijft typografie belangrijk. En we gaan meer holografische accessoires en prints zien. Denk daarbij aan een parelmoer achtige gloed. Helemaal volgens de regenboog, unicorn en mermaid trends!

Slaapkamertrends in de praktijk

Ben jij al helemaal kleur voor een gloednieuwe slaapkamer? En welke slaapkamertrends pas jij het liefst vandaag nog toe?

De mooiste dekbedovertrekken van o.a. Beddinghouse, Cinderella en Papillon vind je hier!