Retourneren

Tijdens de inkoop en aflevering bij ons magazijn kijken wij onze producten goed na op kwaliteit, beschadigingen en verpakkingen. Mocht u toch af willen zien van uw aankoop, kan dat binnen 30 dagen. Deze afkoelingsperiode gaat in op de dag van ontvangst van het pakket. Voor retourzendingen kunt u onze retourprocedure hanteren. Zodra u het artikel wilt terugsturen vragen wij u contact met ons op te nemen. Mocht u artikelen willen retourneren dan dient u ten allen tijden de kosten voor retourzending te betalen. Achteraf wordt bekeken of u voor vergoeding in aanmerking komt. Vragen? bel dan met onze klantenservice: +31 6319 33 685

 

DOWNLOAD HIER UW RETOUR FORMULIER


Retour scenario's:


U heeft een defect artikel ontvangen

Als u een defect artikel heeft ontvangen, is dit erg vervelend. Wij controleren altijd alle verpakkingen van alle producten op beschadigingen zowel bij ontvangst als verzending. Natuurlijk kan er alsnog ergens iets mis gegaan zijn bij zowel de fabrikant (productie) of verzender. Wanneer het artikel defect is bij aankomst dient u contact op te nemen middels het contact formulier of per email. Vermeld hierbij duidelijk uw defect, naam en bestelnummer. U ontvangt binnen 3 werkdagen bevestiging van ontvangst en verdere uitleg over de normale procedure. Vervolgens kunt u het pakket naar ons opsturen. (adres gegevens) Wanneer het defect door ons is geconstateerd word een nieuwe product naar u verstuurd.

 

U heeft een verkeerd artikel besteld
U krijgt na uw bestelling direct een bevestiging in uw e-mailbox. Graag dient u hier goed te controleren of u de gewenste artikelen besteld heeft. Mocht u er na levering achter komen dat u het verkeerde product besteld heeft dan kunt u dit natuurlijk terugsturen (Behalve wanneer dit expliciet is vermeld bij het product). U dient dit wel altijd vooraf te melden door een retournummer aan te vragen. Dit kunt u doen door te mailen met info@ecentral.nl Wanneer het product aan de retoureisen voldoet zal het door afdeling retouren worden terug genomen. In dit geval zijn de kosten van verzending voor uw rekening.


Uw zending is niet compleet of u heeft het verkeerde artikel ontvangen
Zoals voorheen omschreven is het altijd erg belangrijk dat u de zending controleert op compleetheid. Zelfs na zorgvuldige controle op compleetheid van de verstuurde pakketten kan het voorkomen dat hier een foutje in sluipt. Mocht er een verkeerd artikel geleverd zijn of een artikel ontbreken, kunt u dit melden bij de klantenservice.Wij zorgen er dan voor dat wij deze fout zo spoedig mogelijk herstellen. Verzendkosten worden totaal vergoed


Hoe werkt ons retourproces:
 1. Uw artikel(en) bevallen niet of zijn onjuist geleverd. Neem hier contact over op via de e-mail. (dit kan tot 30 dagen na ontvangst)
 2. Zorg altijd dat u voorzichtig met de artikelen omgaat.
 3. Artikelen worden alleen terug genomen mits deze onbeschadigd zijn en voorzichtig zijn behandeld.
 4. Zodra u reactie heeft gekregen van onze klantenservice met het behorende RET nummer dient u de artikelen goed verpakt terug te sturen. (dit kan bijvoorbeeld in veel gevallen met een plastic vuilniszak die goed dichtgeplakt zit)
 5. Zorg ervoor dat u bij het verzenden van het pakket niet te veel betaald bijvoorbeeld € 6,95 euro bij PostNL. Daarnaast dient u uw track and trace nummer goed te bewaren (zo kunt u aantonen dat u het pakket geretourneerd heeft)

Retourvignet PostNL Nederland


Uitgesloten van terug sturen zijn:

 • Artikelen of verpakkingen van deze die onnodig beschadigd zijn. 
 • Artikelen die speciaal in opdracht van de koper zijn vervaardigd. (dit wordt specifiek bij het product vermeld)
 • Uitgewassen artikelen worden niet terug genomen (mits dit expliciet is overlegd met klantenservice, bijvoorbeeld in geval van garantie)

Disclaimer

Textielwereld.nl behoudt het recht om geretourneerde producten te weigeren of om slechts een gedeelte van het factuurbedrag te crediteren, wanneer het vermoeden bestaat dat het product reeds gebruikt of beschadigd is.

Voorkom vertraging geef een uitgebreide klacht omschrijving.

 • Stuur het defecte/verkeerde artikel retour met voorkeur met een duidelijk omschrijving en kopie van de aankoopfactuur en rekening nummer. ( Hoe beter uw omschrijving des te sneller de retour verwerkt kan worden.)
 • Zorg dat de producten bij vervoer niet kunnen beschadigen.
 • Reparatie en verzending naar de klant van defecte artikelen geschiedt kosteloos voor zover de garantiebepalingen van toepassing zijn en de geldende de algemene voorwaarden.
 • Let op dat u bij het terugsturen van uw artikelen het pakket voldoende frankeert (Ongefrankeerde of niet voldoende gefrankeerde zendingen worden geweigerd)
 • Omwisseling en terugname van goederen kan alleen plaatsvinden als het artikel en verpakking (binnen te verwachten kaders) onbeschadigd is. Bij  zichtbare gebruikssporen is omwisseling en/of terugname niet mogelijk.
 • Wanneer na testen op ons servicecenter een defect niet wordt geconstateerd, worden mogelijke verzendkosten en onderzoekskosten in rekening gebracht.

Retour Adres


Textielwereld.nl
T.a.v. afdeling retouren
De Meeten 11
4706 NJ Roosendaal


Mocht het niet duidelijk zijn hoe en of u kunt ruilen, retourneren, terugbrengen of uw geld terug kunt krijgen dan kunt u natuurlijk altijd even contact opnemen met onze klantenservice +31 6319 33 685


Retourvoorwaarden:

 • Vraag binnen 4 weken na ontvangst van uw bestelling een RET-nummer aan. (Dit kunt u doen door uw verhaal te e-mailen onder vermelding van uw Naam, Ordernummer, Reden van retour. U ontvangt het nummer binnen 3 werkdagen en de hierbij behorende uitleg)
 • Na het toekennen van het RET-nummer kunt u het product retourneren.
 • Uitgewassen artikelen worden niet terug genomen (mits dit expliciet is overlegd met klantenservice, bijvoorbeeld in geval van garantie)
 • Ga zorgvuldig om met de verpakking van een artikel.
 • Verpak de retourartikelen in een omdoos om beschadiging tijdens transport tegen te gaan. Natuurlijk kunt u uw dekbedovertrek of hoeslaken ook in een grote plastic zak verpakken. Als deze er maar voor zorgt dat het product niet verder beschadigd.
 • De artikelen dienen compleet te zijn.
 • De retourzending dient voldoende gefrankeerd naar ons te worden gestuurd.
 • Op de retourzending dient duidelijk het RET-nummer vermeld te staan.
 • Problemen met de verzending bij of door het bedrijf dat zorg draagt voor de verzending naar ons, zijn voor risico van de klant. Bewaar daarom altijd uw verzendbewijs.