Lakens

Lakens:

Lakens worden al sinds jaar en dag gebruikt in huishoudens over de hele wereld. Vroeger werd een laken veelal gebruikt onder een deken, maar ook in de huidige tijd worden lakens veelal gebruikt. Denkt u maar eens aan uw laatste vakantie of stedentrip. Zeer waarschijnlijk werden daar witte lakens gebruikt onder het dekbed of onder de deken.

Gebruik:

Lakens zijn handig in gebruik. Wanneer u uw laken onder uw deken of dekbed gebruikt scheelt dat een hoop in slijtage en wasgoed van het dekbedovertrek. Zo kunt u gemakkelijk een keer het laken tussendoor wassen, zonder dat u gelijk het gehele beddengoed hoeft te wassen. Gemakkelijk en hygiënisch dus. In warme zomer maanden kunt u ook enkel onder een katoenen laken slapen. Een Katoenen, of percale katoen laken heeft een goed ademend vermogen en voelt lekker koel aan. In de winter is juist een flanellen laken lekker. Flanel voelt warm en comfortabel aan en is heerlijk zacht. Lakens worden ook wel als onderlaken gebruikt, in plaats van een hoeslaken, maar net wat u fijn vindt.

Verschillende soorten:

Bij Textielwereld.nl kunt u terecht voor lakens in allerlei soorten en maten. Zo zijn er flanellen lakens, katoenen lakens, percale katoen lakens en satijnen lakens. Al deze lakens zijn op basis van 100% katoen, de weeftechniek bepaald hoe fijn de stof is en of het in de categorie flanel, katoen, percal of satijn valt. Een Katoenen laken is een basis laken, een flanel laken is zacht en lekker warm en een satijn of percal laken is lekker koel en voelt comfortabel en luxe aan.

Lakensets:

Een lakenset is een set van een laken met bijhorende kussensloop. In het geval van een éénpersoons laken is dit één kussensloop, bij een tweepersoons of lits-jumeaux laken zitten twee kussenslopen bijgevoegd. Lakensets vind u in effenkleuren, maar ook met dessins van bijvoorbeeld een bloemmotief, blok, streep of broderie bewerking. Bent u op zoek naar een elegant chique laken kijkt u dan eens bij de broderie lakens of lakensets. Houdt u meer van strak en neutraal dan is wellicht een effen laken meer geschikt.

Maten:

Lakens hebben andere maten dan u wellicht van beddengoed gewend bent. Zo hebben kinderlakens veelal de afmeting 75x100 cm (voor in een wiegje) en 100x150 cm (voor een ledikant). 1-persoonslakens hebben de afmeting 160x260 cm, 2-persoonslakens zijn 200x260 cm en lits-jumeauxlakens hebben een afmeting van 240x260 cm.

Merken:

Bij textielwereld.nl vind u lakens van de mooiste merken. U kunt daarbij denken aan merken als Cinderella, Day Dream, Romanette, Briljant en Heckett & Lane. Allemaal top kwaliteitsmerken met kwalitatief hoogwaardige (onder)lakens in de collectie.

Bestellen:

Wanneer u een laken in de kleur of met het dessin naar keuze heeft gevonden kunt u bij het product aangeven welke maat u wenst. Denkt u er aan dat de maten zoals hierboven gezegd afwijken van de maten van uw dekbedovertrek. Twijfelt u of u de juiste maat heeft geselecteerd, schroom dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Onze medewerkers kunnen u altijd adviseren over de juiste maat of aanvullende informatie verschaffen over het product.

25 artikel(en)

per pagina

25 artikel(en)

per pagina